Over ons

Monique, eigenaresse en medisch pedicure

Monique Cadogan Koers is moeder van 5 kinderen en woonachtig in het Kleverpark te Haarlem. Ze is sinds 1993 allround schoonheidsspecialiste met alle specialisaties en lid van de ANBOS en CIDESCO. Daarnaast heeft zij haar medisch pedicure diploma behaald in 1996 en is zij sindsdien tevens nagelstyliste. In maart 2012 is Monique haar eigen schoonheidssalon Beauty by Monique begonnen, welke in 2016 is uitgebreid naar het pand waar we nu gevestigd zijn. Monique haar specialisatie ligt bij de medisch pedicure en vooral het repareren van kalknagels met NCM gel. Volgens Monique zit het meeste plezier van haar vak in het sociale contact. “Het mooiste is dat ik mensen kan helpen met hun voetklachten en deze kan verbeteren. Klanten gaan altijd blij de deur uit!

Monique is aanwezig op maandag tot en met vrijdag.

Gwen, schoonheidsspecialiste en O.P.I GelColor specialist

Gwen is 21 jaar en woont in Hoofddorp. Sinds 2022 is zij gediplomeerd schoonheidsspecialiste en in oktober is zij begonnen bij Beauty by Monique. Hier richt ze zich op gezichtsbehandelingen, manicures en pedicures. Ook is Gwen O.P.I GelColor specialist en kan zij de perfecte nagelkleur uitkiezen voor haar klanten. Het leukste in haar werk vindt Gwenn de afwisseling. “De behandelingen die mij het meest aanspreken zijn  wimpers en wenkbrauwen verven en manicure met GelColor. Dit omdat ik mensen blij de deur uit wil zien gaan”.

Gwenn is aanwezig op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag.

Jade, nagelstylist

Jade is 24 jaar oud en woont in Haarlem. Na haar reis in Amerika werkt zij sinds september 2023 als nagelstyliste bij Beauty By Monique. Jade heeft gekozen voor dit beroep wegens het persoonlijke contact in de salon en haar passie om klanten tevreden en verzorgd de deur uit te laten gaan. Het meeste plezier in het werk zit hem volgens Jade in de creativiteit. “Een gezellig klets uurtje met mijn klanten zit er altijd wel in bij mij“.

Jade is aanwezig op vrijdag en zaterdag.

Ahsen, nagelstylist

Ahsen is 19 jaar oud en woont in Haarlem. Ahsen heeft 2 jaar stage gelopen bij Beauty by Monique en werkt sinds een jaar als nagelstyliste. Daarnaast verricht Ahsen ook diverse andere behandelingen waaronder het epileren en verven van de wimpers en wenkbrauwen. Het meeste plezier haalt Ahsen uit de manicures en wenkbrauwbehandelingen. “Het leukste aan mijn werk vind ik de afwisseling in de behandelingen en dat de klanten mij vertrouwen met hun wenkbrauwen en nagels”.

Ahsen is aanwezig op de maandag, dinsdag en zaterdag.

Damla, nagelstylist

Damla is 17 jaar en woont in Haarlem. Momenteel volgt zij de opleiding schoonheidsverzorging in Amsterdam en studeert ze binnenkort af. Damla loopt al een jaar stage bij Beauty by Monique en werkt daarnaast ook als nagelstyliste en is ze gespecialiseerd in manicure met GelColor en BIAB. Ook zet Damla de leukste designs door middel van nailart. Het leukste aan haar werk vindt Damla de afwisseling en het contact met de klanten. “Elke dag is weer anders. De leukste behandeling blijft wel echt het nagels doen van klanten”.

Damla is aanwezig op woensdag en donderdag.

Sal, stagiaire

Sal is 18 jaar en woont in Haarlem. Momenteel volgt ze de opleiding schoonheidsverzorging in Haarlem waarbij ze opgeleid wordt tot allround schoonheidsspecialiste. Sal loopt sinds dit jaar stage bij Beauty by Monique en verricht naast de administratieve taken ook enkele behandelingen. Sal heeft voor dit vak gekozen omdat hier haar interesse ligt en ze voldoening haalt uit het tevreden maken van klanten. “Het leukste vind ik de afwisseling, omdat ik de hele dag door bezig ben met verschillende dingen, waaronder wenkbrauwen en nagels”. Sal haar specialiteit ligt bij de wenkbrauwbehandeling en het harsen. Ze is druk bezig met het leren van nieuwe technieken en vaardigheden.

Sal is aanwezig op woensdag en donderdag.

Jady, allround schoonheidsspecialiste

Jady is 23 jaar en de oudste dochter van Monique. Jady heeft in 2018 haar diploma’s behaald en heeft zo’n 4 jaar lang als schoonheidsspecialiste en nagelstyliste bij Beauty by Monique gewerkt. In 2022 verhuisde Jady naar Tilburg voor haar studie Rechtsgeleerdheid en momenteel rondt zij haar master strafrecht af. Af en toe springt Jady wel eens bij met bepaalde behandelingen, maar zij is vooral op de achtergrond bezig met de marketing en social media van Beauty by Monique. Het is Jady’s wens om ooit weer in de salon van haar moeder te kunnen werken, wellicht samen met haar 2 andere zusjes Indy en Yaëll.